Sprekers & Programma

12.00 uur  –  Ontvangst met lunch incl. mogelijkheid tot bezoek aan de standhouders

13.30 uur  –  Start programma met dagvoorzitter Klaske Kruk
Diverse interessante sprekers en paneldiscussies
Meer hierover volgt binnenkort!

16.30 uur  –  Netwerkborrel incl. mogelijkheid tot bezoek aan de standhouders

18.30 uur  –  Einde Afvalconferentie

 

Dagvoorzitter

Klaske Kruk

Klaske is oprichter van Circularities. Circulaire initiatieven blijven vaak hangen bij praten en inspireren, vindt ze. De vaart erin en doorzetten! Klaske is pionier op het vlak van circulaire economie en heeft honderden circulaire trajecten geleid voor bedrijven en (decentrale) overheden. De transitie naar een circulaire economie is niet alleen een technologische transitie, maar vooral een menselijke transitie. Klaske is een vaak gevraagd (internationaal) spreker. Iemand die veel bijeenkomsten heeft geleid en elke keer weer iedereen met enthousiasme en nieuwe inzichten de deur uit laat lopen. Klaske is ook niet voor niks uitgeroepen tot Circular Hero 2021.

 

 

Sprekers

Steven van Eijck

Steven is een voormalig Nederlands politicus. Namens de Lijst Pim Fortuyn was hij staatssecretaris op het departement Financiën in het kabinet-Balkenende I en sinds december 2014 is van Eijck voorzitter van de Rijwiel en Automobiel Industrie (RAI) Vereniging. Tevens is hij voorzitter van de Mobiliteitsalliantie, aanjager van NL2025 en sinds september 2018 kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Tot slot is hij sinds 2021 voorzitter van de stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) en Wecycle.

 

 

Hester Klein Lankhorst

Hester is voorzitter van Producentenverantwoordelijkheid Nederland en algemeen directeur van het Afvalfonds Verpakkingen. Klein Lankhorst studeerde rechten aan de Universiteit van Utrecht, waarna ze de advocatuur inging. Na deze periode werd ze beleidsmedewerker, eerst bij het ministerie van VROM en later bij Infrastructuur en Milieu, waar ze zich richtte op duurzaamheid en later op afval. Van 2012 tot 2018 was ze directeur van KIDV, het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Daarna ging ze twee jaar als ondernemer aan de slag bij advies- en investeringsbedrijf Rebel Group om organisaties te helpen onderbouwde en realistische keuzes te maken in de circulaire economie.