Sprekers & Programma

Het thema van de Afvalconferentie was dit jaar de Vitale Afvalsector, wat verwijst naar enerzijds de vitale rol van afvalbedrijven in de corona crisis, maar ook naar de noodzaak om vitaal door de crisis te komen. De gastheer/talkshowhost Mark Beumer sprak in twee gespreksrondes met een panel van 3 personen over de invloed van de corona crisis op:

Veilig werken en de vitaliteit:

Het begrip veilig werken heeft tijdens de coronacrisis een nieuwe dimensie gekregen. Wat komt er op je af in een pandemie, hoe neem je je verantwoordelijkheid en hoe hou je de eigen organisatie veilig en vitaal? 

Arjella van Scheppingen, onderzoeker en facilitator vitale arbeidsorganisaties

Wouter Koenderman, directeur ACV, voorzitter Stuurgroep Sectorplan Ambor

Ehsan Kermani, ex-arbeidsinspecteur ISZW

Productketens en afzetmarkten:

In de afgelopen maanden bleek hoe kwetsbaar afzetmarkten kunnen zijn en hoe productketens daardoor geraakt worden. Hoe zorgen we voor een robuuste circulaire economie en wat is daarbij de rol van overheid en het bedrijfsleven? 

Lukas Visser, van Ingka Investments, de investeringstak van IKEA en verantwoordelijk voor de strategische investeringen van IKEA in de circulaire economie

Hagar Ligtvoet, MT-lid Grondstoffen, Recycling en Europees en internationaal CE beleid bij het Ministerie I&W

Martine Brandsma, directeur van NTCP (Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics)

De centrale vraag is steeds wat we geleerd hebben van de crisis en of we de crisis ook als een kans kunnen benutten. Elke gespreksronde duurt ca. 30 tot 45 minuten.

Voorzitters


De voorzitters van NVRD en Vereniging Afvalbedrijven, Boris van der Ham en Henry Meijdam gaven uiteraard ook acte de préséance . Cabaretier / comedian Edo Berger verzorgde de aftrap van de bijeenkomst met een geheel eigen visie op de vitale Afvalsector